Ongeluk met de motor

Zoals jullie weten ben ik dagelijks te vinden op de motor. Ik heb al zo’n 15 jaar een motor en heb nog nooit een ongeluk gehad, tot een week geleden. Helaas ben ik vorige week aangereden door een automobilist. Het was een mooie zonnige dag, dus ik dacht nog even een paar uurtjes te kunnen toeren in Utrecht met de motor. Mijn nieuwe motorkleding en motorlaarzen waar ik vorige keer over schreef had ik aan. Op de snelweg onderweg naar huis werd ik onderschept door een automobilist. De automobilist wisselde plotseling van baan en had mij niet gezien. Motorongeval

 

Gelukkig waren de politie en ambulance snel ter plaatse, en bleken zowel de automobilist als ik geen ernstige verwondingen te hebben. Dit heb ik grotendeels te danken aan de goede motorkleding die ik aanhad. Mijn motorjas en motorhelm zijn beide helemaal stuk en ook mijn motorbroek heeft het er niet zonder kleerscheuren vanaf gebracht. Ook mijn motor heeft flink veel krassen, maar gelukkig geen ernstige schade. Gelukkig ben ik zeer goed verzekerd en is het in mijn geval de schuld van de automobilist. Ik verwacht dan ook de schade vergoed te krijgen.

Ik wil hierbij wel het belang van een goede motoruitrusting benadrukken. Hoe netjes en veilig je zelf ook rijd, een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Een motorhelm, motorkleding en motorlaarzen kunnen levens redden. Het is uiteraard een hele uitgave, maar koop altijd kwaliteitsproducten en ga nooit onbeschermd de weg op!

Follow me!