Kerstpakketten vallen ook binnen de vrije ruimte

kerstpakkettenWil jij meer weten over de fiscale informatie omtrent eindejaarsgeschenken? Dan moet je dit artikel zeker doorlezen. Naar mijn mening is het geven van een kerstpakket aan werknemers nog steeds erg belangrijk. Dit is namelijk een waardering voor wat zij het gehele jaar voor de organisatie gedaan hebben. Vandaar dat deze traditie wat mij betreft dan ook nooit vergeten mag worden. Maar hoe zit dit fiscaal voor de werkgever? Sinds 1 januari 2015 is namelijk de werkkostenregeling (WKR) verplicht voor ieder bedrijf. Deze WKR regeling verlicht administratieve vergoeding aan werknemers. Hiermee heeft elke ondernemer een vrije ruimte waar binnen vergoedingen aan werknemers onbelast uitgevoerd kunnen worden. Dit betreft 1,2% van uw fiscale loonsom.

Binnen deze regeling vallen wel een aantal regels. Zo mogen vergoedingen omtrent kerstpakketten en bedrijfsfitness opgenomen in de vrij ruimte. Wanneer men boven de vrije besteden uitkomt, dient men over het meerdere 80% naheffing te betalen. Naast deze vrije ruimte zijn er ook nog gerichte vrijstellingen die onbelast vergoed kunnen worden. zoals de 19 cent reiskostenvergoeding aam werknemers.

foodpakket

Een voorbeeld

Via de website kerstpakkettenplaza.nl heb ik hier een voorbeeld van gevonden:

Voorbeeld:

Uw fiscale loonsom bedraagt (50 personen x gem. loonsom van  € 46.860) € 2.343.000
De ruimte voor onbelaste vergoedingen/verstrekkingen is 1,2% van € 2.343.000 €     28.116
Per medewerker komt dan neer op € 28.116 : 50 €     562,00
– Advies 1. overleg met uw boekhouder of salarisadminstratie, de mogelijkheden
– Advies 2. Kijk eens op de site van de belastingdienst voor meer info!

Dit voorbeeld is dan ook van toepassing in het volgende geval. Alle kosten aan het personeel omtrent (kosten)vergoeding of verstrekking is onbelast, mits dit totaalbedrag lager is dan 1,2% van de totale fiscale loonsom.

Naast informatie over dit onderwerp is het hier ook mogelijk kerstpakketten en andere pakketten te bestellen. Dus hopelijk doen jullie hier dan ook je voordeel mee. 

kerstpakkettenplaza.nl

Follow me!

Previous article

Huis renoveren

Next article

Tip: banners drukken